skip to Main Content

Werking CV haard

De CV Haard wordt aangesloten op het CV systeem. Al onze innovatieve CV Haarden beschikken over extreem hoog rendement. Door gebruik te maken van een buffervat gaat er geen warmte verloren. Dit is vergelijkbaar met de werking  van een accu. Als de temperatuur wordt verhoogd met de thermostaat gaat het buffervat de benodigde hoeveelheid warmte leveren door het gehele huis. Dit wordt toegepast in woningen, bedrijfspanden en buitenverblijven.

Hout stoken

Een CV haard wordt op hout, pellets of gas gestookt. Gezellig in uw woonkamer, eetkamer of andere plek waar een knus vuurtje de ruimte kan sieren. U kunt kiezen uit een assortiment haarden en kachels dat geschikt is om de warmte op te slaan.

Warmte opslaan

De warmte die bij het stoken vrijkomt wordt opgeslagen in een warmte vat. Dit vat kan op een logische plek in het huis worden geplaatst en worden gekoppeld aan de bestaande warmtevoorziening zoals een CV of stadswarmte.

Warmte gebruiken

De opgeslagen warmte kan worden gebruikt om uw verwarming (traditionele radiatoren of vloerverwarming) te voorzien van warmte. Tevens kunt u de warmte gebruiken voor tapwater, in de keuken of badkamer.

Overal toepasbaar

Onze CV Haarden zorgen voor sfeer, comfort en voor een enorme besparing op uw energierekening. In combinatie met vloerverwarming en/of zonnecollectoren gaat de meter naar nul in uw:

Huis

Bedrijf

Ontspanningsplek

Back To Top